Kuchenne Rewolucje. Powroty

sezon 3 odcinek 4

Kuchenne Rewolucje. Powroty 3

Restauracja „Kaskada Smaku” była spełnieniem marzeń właścicielki Małgosi, która do tej pory nie miała do czynienia z gastronomią. Jednak zarządzanie restauracją i pracownikami ją przerosło, a restauracja przynosiła tylko straty. Sama właścicielka była bliska załamania i tylko dzięki wsparciu męża trwała na posterunku. Jej mąż zresztą uważał, że Małgosia jest zbyt miękka i daje wykorzystywać się pracownikom. „Kaskada Smaku” z daniami wyszukanymi jak „różowa pierś z kaczki na puree z awokado z sosem z whisky” raczej nie miała szans na sukces na nowym osiedlu mieszkaniowym w Pruszczu, zamieszkałym głownie przez młode małżeństwa, ludzi którzy zazwyczaj mają małe dzieci i kredyt na mieszkanie do spłacenia.  Właścicielka w roku 2016 poprosiła o pomoc Magdę Gessler, która nie odmówiła pomocy i szybko przeszła do prawdziwej rewolucji.  Z menu zniknęły skomplikowane dania, które zresztą wcale nie były smaczne, za to pojawiły się potrawy mogące zaspokoić gust mieszkańców osiedla – rodziny z dziećmi. . I tak dawna „Kaskada smaku” z nieco klubowym wystrojem stała się ukwieconym „Bistrem Zawijanym”, gdzie można zjeść pyszne zawijane i delikatne kotlety de volaille, pikantne zrazy zawijane, czy bulion z kulebiakiem – potrawy w sam raz na rodzinny obiad.  Magda Gessler wyśle Charles`a Daigneault, żeby sprawdził jak sobie radzi Małgosia, czy jest już szefową z prawdziwego zdarzenia. Czy zawijane specjały Magdy są dalej w menu i jak smakują po prawie dwóch latach, które minęły od rewolucji w tym miejscu.