Kuchnia dla odważnych

Kuchnia dla mocnych żołądków, którym nie straszne wyszukane potrawy.

"Kuchnia dla odważnych" - program

Bycze jądra, kozie nerki, wątróbki z dorsza, ozory wołowe i strusie żołądki. To jedne z niewielu produktów, z których Walenty Kania potrafi przyrządzić prawdziwą ucztę. Z wykształcenia jest technologiem żywności i zootechnikiem, a z pasji kucharzem, podróżnikiem i koneserem wszelkich jedzeniowych osobliwości. W "Kuchni dla odważnych" Walenty przekonuje, że można zjeść niemal wszystko!

Kim jest Walenty Kania?

Ekscentryczny Walenty Kania podróżuje po Polsce w swoim food trucku, by odnaleźć jedzeniowe osobliwości. Jest autorem książek kulinarnych "Kuchni adla odważnych", "Podroby", "Kuchnia dla odważnych. Raki" oraz "Kuchnia dla odważnych. Króliki i zające". Kulinarnego fachu uczył się podczas podróży po Europie, Azji i Australii.

To nie będzie zwykłe gotowanie... Ale będzie pysznie.

Gdzie obejrzeć?

Program zobaczysz na kanale Food Network oraz na platformie VOD player.pl

Kuchnia dla odważnych, sezon 2, odcinek 8 Kuchnia dla odważnych, sezon 2, odcinek 7 Kuchnia dla odważnych, sezon 2, odcinek 6 Kuchnia dla odważnych, sezon 2, odcinek 5 Kuchnia dla odważnych, sezon 2, odcinek 4 Kuchnia dla odważnych, sezon 2, odcinek 3 Kuchnia dla odważnych, sezon 2, odcinek 2 Kuchnia dla odważnych, sezon 2, odcinek 1 Kuchnia dla odważnych, sezon 1, odcinek 8 Kuchnia dla odważnych, sezon 1, odcinek 7 Kuchnia dla odważnych, sezon 1, odcinek 6 Kuchnia dla odważnych, sezon 1, odcinek 5 Kuchnia dla odważnych, sezon 1, odcinek 4 Kuchnia dla odważnych, sezon 1, odcinek 3 Kuchnia dla odważnych, sezon 1, odcinek 2 Kuchnia dla odważnych, sezon 1, odcinek 1

Może Cię zainteresować

Pascal po polsku

"Cudze chwalicie, swego nie znacie, sami nie wiecie co posiadacie". Po smakowaniu świata przyszedł czas na Polskę. Pierogi? Bigos? Żurek?
"Cudze chwalicie, swego nie znacie, sami nie wiecie co posiadacie". Po smakowaniu świata przyszedł czas na Polskę. Pierogi? Bigos? Żurek?

Przywiezione smaki

Program o potrawach i smakach, które przybyły do Polski zza oceanu.
Program o potrawach i smakach, które przybyły do Polski zza oceanu.

Kulinarne podróże Magdy Gessler

Magda Gessler – restauratorka, autorka książek kulinarnych, ale przede wszystkim ambasadorka dobrego smaku, wraz z TVN Style wyrusza w kolejną Kulinarną Podróż.
Magda Gessler – restauratorka, autorka książek kulinarnych, ale przede wszystkim ambasadorka dobrego smaku, wraz z TVN Style wyrusza w kolejną Kulinarną Podróż.

Mistrzowie smaku

50 kucharzy z najlepszych polskich restauracji, zabytkowy park Pałacu w Wilanowie i nasi widzowie w roli krytyków kulinarnych. Kamera Food Network była obecna na jedynym takim pikniku kulinarnym w Polsce!
50 kucharzy z najlepszych polskich restauracji, zabytkowy park Pałacu w Wilanowie i nasi widzowie w roli krytyków kulinarnych. Kamera Food Network była obecna na jedynym takim pikniku kulinarnym w Polsce!

Kuchnie na 100 palników

Zobacz, jakie dania zamawiają królowie i celebryci oraz jak wygląda i ile kosztuje najdroższy hotelowy pokój.
Zobacz, jakie dania zamawiają królowie i celebryci oraz jak wygląda i ile kosztuje najdroższy hotelowy pokój.

Kucharze pomagają

Kamery Food Network zarejestrowały na początku czerwca wydarzenie charytatywne „Kucharze pomagają”, organizowane w Sopocie przez Tomka Jakubiaka. Tomek, znany z programu „Sztuka mięsa”, zaprosił nas za kulisy tej akcji.
Kamery Food Network zarejestrowały na początku czerwca wydarzenie charytatywne „Kucharze pomagają”, organizowane w Sopocie przez Tomka Jakubiaka. Tomek, znany z programu „Sztuka mięsa”, zaprosił nas za kulisy tej akcji.

Starcie na żarcie

Gdzie w Radomiu można zjeść smacznie i tanio? Przekonasz się oglądając program „Food Network”.
Gdzie w Radomiu można zjeść smacznie i tanio? Przekonasz się oglądając program „Food Network”.

Odkrycia Magdy Gessler

Magda Gessler w nowej roli! Zobacz najbardziej interesujące polskie restauracje.
Magda Gessler w nowej roli! Zobacz najbardziej interesujące polskie restauracje.

Smakuj świat z Pascalem

Pascal Brodnicki pokaże widzom, jak łatwo zastąpić tradycyjne dania niezwykłymi potrawami z drugiej strony świata.
Pascal Brodnicki pokaże widzom, jak łatwo zastąpić tradycyjne dania niezwykłymi potrawami z drugiej strony świata.

Sztuka mięsa

Tomasz Jakubiak weźmie pod lupę to, co od wieków jest specjalnością naszej kuchni, czyli mięso.
Tomasz Jakubiak weźmie pod lupę to, co od wieków jest specjalnością naszej kuchni, czyli mięso.

Makłowicz w Polsce

Robert Makłowicz po 18 latach podróżowania po świecie wraca na rodzime grunty - co oznacza tylko jedno - lekko i z humorem opowie o polskich tradycjach, atrakcjach i ciekawostkach.
Robert Makłowicz po 18 latach podróżowania po świecie wraca na rodzime grunty - co oznacza tylko jedno - lekko i z humorem opowie o polskich tradycjach, atrakcjach i ciekawostkach.

Londyńska rewolucja Magdy Gessler

Magda Gessler otwiera restaurację "White Goose Bistro" w Londynie.
Magda Gessler otwiera restaurację "White Goose Bistro" w Londynie.

Zamiana szefów kuchni

Dwóch szefów kuchni z różnych kulinarnych światów zamienia się miejscami na jeden dzień! Jak poradzą sobie w nowej rzeczywistości?
Dwóch szefów kuchni z różnych kulinarnych światów zamienia się miejscami na jeden dzień! Jak poradzą sobie w nowej rzeczywistości?

Szokujące potrawy

Pieczone nietoperze, sos ze skisłych ryb, małpie głowy z rusztu, a może larwy pszczół w miodzie?
Pieczone nietoperze, sos ze skisłych ryb, małpie głowy z rusztu, a może larwy pszczół w miodzie?

Subiektywny ranking smaków

W najsmaczniejszym programie wiosny pokażemy, czym wyróżniają się kuchnie różnych rejonów świata! Dla jakich potraw warto zgrzeszyć, czego nie bać się jeść na ulicy podróżując po świecie, oraz czym zagryźć smutek.
W najsmaczniejszym programie wiosny pokażemy, czym wyróżniają się kuchnie różnych rejonów świata! Dla jakich potraw warto zgrzeszyć, czego nie bać się jeść na ulicy podróżując po świecie, oraz czym zagryźć smutek.

Ugotowani

Domowe gotowanie podbija Polskę po raz kolejny, a pomysły uczestników cały czas zaskakują! Zajrzymy do zwykłych kuchni, zwykłych ludzi z niezwykłymi umiejętnościami kulinarnymi.
Domowe gotowanie podbija Polskę po raz kolejny, a pomysły uczestników cały czas zaskakują! Zajrzymy do zwykłych kuchni, zwykłych ludzi z niezwykłymi umiejętnościami kulinarnymi.

Bez planu

Hanna Lis zwiedza świat... od kuchni. Włochy, Szwecja, Portugalia czy Rumunia to tylko niektóre ze smakowitych przystanków w jej niezwykłej podróży. Jedno jest pewne!
Hanna Lis zwiedza świat... od kuchni. Włochy, Szwecja, Portugalia czy Rumunia to tylko niektóre ze smakowitych przystanków w jej niezwykłej podróży. Jedno jest pewne!

Wielka rewolucja Magdy Gessler

Magda Gessler przeprowadza rewolucję we własnej restauracji!
Magda Gessler przeprowadza rewolucję we własnej restauracji!

10 zadań specjalnych Michela Morana

Gospodarzem programu jest Moran, Michel Moran – powszechnie ceniony i lubiany kucharz, właściciel restauracji, juror polskiej edycji „MasterChef” i „MasterChef Junior”, gospodarz trzech sezonów kulinarnego poradnika „Doradca Sm
Gospodarzem programu jest Moran, Michel Moran – powszechnie ceniony i lubiany kucharz, właściciel restauracji, juror polskiej edycji „MasterChef” i „MasterChef Junior”, gospodarz trzech sezonów kulinarnego poradnika „Doradca Sm

Makłowicz w drodze

To autorski, kulinarno-podróżniczy program Roberta Makłowicza, który jako pierwszy w dziejach telewizji polskiej dwadzieścia lat temu zaproponował widzom zwiedzanie świata poprzez pryzmat kulinariów.
To autorski, kulinarno-podróżniczy program Roberta Makłowicza, który jako pierwszy w dziejach telewizji polskiej dwadzieścia lat temu zaproponował widzom zwiedzanie świata poprzez pryzmat kulinariów.

Sexy kuchnia Magdy Gessler

Program udowodni niedowiarkom, że kuchnia nie jest strasznym miejscem, a gotowanie może być naprawdę sexy.
Program udowodni niedowiarkom, że kuchnia nie jest strasznym miejscem, a gotowanie może być naprawdę sexy.

Pascal polsko – francuski

Czas na podsumowanie polskich i francuskich kulinarnych wojaży Pascal Brodnickiego.
Czas na podsumowanie polskich i francuskich kulinarnych wojaży Pascal Brodnickiego.

Pyszne grillowanie

Tradycyjnie, jak co roku, sezon grillowy zbliża się wielkimi krokami! Z jednej strony nie możemy się go doczekać, z drugiej: mamy dość nudnych, tych samych od lat, dań z grilla.
Tradycyjnie, jak co roku, sezon grillowy zbliża się wielkimi krokami! Z jednej strony nie możemy się go doczekać, z drugiej: mamy dość nudnych, tych samych od lat, dań z grilla.

Edmund nie lubi gotować

Edmund i Witek rządzą w kuchni! Witek Marciński jest dziennikarzem telewizyjnym i pasjonatem gotowania. Edmund jego wiernym przyjacielem – buldogiem francuskim. Relacja obu panów zbudowana jest na różnicach.
Edmund i Witek rządzą w kuchni! Witek Marciński jest dziennikarzem telewizyjnym i pasjonatem gotowania. Edmund jego wiernym przyjacielem – buldogiem francuskim. Relacja obu panów zbudowana jest na różnicach.

Przyślij przepis

Każdy miłośnik gotowania może wziąć udział w tym programie.
Każdy miłośnik gotowania może wziąć udział w tym programie.

Spotkanie ze smakiem

Głębia aromatu korzennych przypraw, nęcąca świeżość ziół, najlepsze składniki, a w efekcie pobudzające zmysły dania pełne upajających woni… To wszystko zdaje się być codziennością kucharzy, którzy spotykają się we wspólnej kuch
Głębia aromatu korzennych przypraw, nęcąca świeżość ziół, najlepsze składniki, a w efekcie pobudzające zmysły dania pełne upajających woni… To wszystko zdaje się być codziennością kucharzy, którzy spotykają się we wspólnej kuch

Wyścig dookoła smaku

Robert Irvine jest gospodarzem najbardziej ambitnego i międzynarodowego konkursu kulinarnego, jaki kiedykolwiek powstał!
Robert Irvine jest gospodarzem najbardziej ambitnego i międzynarodowego konkursu kulinarnego, jaki kiedykolwiek powstał!

Kulinarny rejs po Polsce – Boże Narodzenie

W świątecznej edycji programu, Mikołaj Rey zajrzy do Szydłowca, gdzie przygotuje tradycyjnego Karpia z Ziemi Szydłowieckiej. Następnie wybierze się do Stawów Milickich, by przygotować z innego karpia pasztet.
W świątecznej edycji programu, Mikołaj Rey zajrzy do Szydłowca, gdzie przygotuje tradycyjnego Karpia z Ziemi Szydłowieckiej. Następnie wybierze się do Stawów Milickich, by przygotować z innego karpia pasztet.
Szczegóły i oznaczenia
Kuchnia dla odważnych
Kuchnia dla mocnych żołądków, którym nie straszne wyszukane potrawy.
Informacje
Kategoria
Kraj produkcji
Polska
Oznaczenia
Kategoria wiekowa
Dodatkowe informacje
Kuchnia dla mocnych żołądków, którym nie straszne wyszukane potrawy. "Kuchnia dla odważnych" - program Bycze jądra, kozie nerki, wątróbki z dorsza, ozory wołowe i strusie żołądki. To jedne z niewielu produktów, z których Walenty Kania potrafi przyrządzić prawdziwą ucztę. Z wykształcenia jest technologiem żywności i zootechnikiem, a z pasji kucharzem, podróżnikiem i koneserem wszelkich jedzeniowych osobliwości. W "Kuchni dla odważnych" Walenty przekonuje, że można zjeść niemal wszystko! Kim jest Walenty Kania? Ekscentryczny Walenty Kania podróżuje po Polsce w swoim food trucku, by odnaleźć jedzeniowe osobliwości. Jest autorem książek kulinarnych "Kuchni adla odważnych", "Podroby", "Kuchnia dla odważnych. Raki" oraz "Kuchnia dla odważnych. Króliki i zające". Kulinarnego fachu uczył się podczas podróży po Europie, Azji i Australii. To nie będzie zwykłe gotowanie... Ale będzie pysznie. Gdzie obejrzeć? Program zobaczysz na kanale Food Network oraz na platformie VOD player.pl
adsbygoogle prebid adocean ado