Kuchnia dla odważnych

sezon 2 odcinek 7

Kuchnia dla odważnych 2

Kuchnia dla mocnych żołądków, którym nie straszne wyszukane potrawy.

"Kuchnia dla odważnych" - program

Bycze jądra, kozie nerki, wątróbki z dorsza, ozory wołowe i strusie żołądki. To jedne z niewielu produktów, z których Walenty Kania potrafi przyrządzić prawdziwą ucztę. Z wykształcenia jest technologiem żywności i zootechnikiem, a z pasji kucharzem, podróżnikiem i koneserem wszelkich jedzeniowych osobliwości. W "Kuchni dla odważnych" Walenty przekonuje, że można zjeść niemal wszystko!

Kim jest Walenty Kania?

Ekscentryczny Walenty Kania podróżuje po Polsce w swoim food trucku, by odnaleźć jedzeniowe osobliwości. Jest autorem książek kulinarnych "Kuchni adla odważnych", "Podroby", "Kuchnia dla odważnych. Raki" oraz "Kuchnia dla odważnych. Króliki i zające". Kulinarnego fachu uczył się podczas podróży po Europie, Azji i Australii.

To nie będzie zwykłe gotowanie... Ale będzie pysznie.

Gdzie obejrzeć?

Program zobaczysz na kanale Food Network oraz na platformie VOD player.pl