Kuchnia dla mocnych żołądków, którym nie straszne wyszukane potrawy.
Bycze jądra, kozie nerki, wątróbki z dorsza, ozory wołowe i strusie żołądki. To jedne z niewielu produktów, z których Walenty Kania potrafi przyrządzić prawdziwą ucztę. Z wykształcenia jest technologiem żywności i zootechnikiem, a z pasji kucharzem, podróżnikiem i koneserem wszelkich jedzeniowych osobliwości. W "Kuchni dla odważnych" Walenty przekonuje, że można zjeść niemal wszystko!
Ekscentryczny Walenty Kania podróżuje po Polsce w swoim food trucku, by odnaleźć jedzeniowe osobliwości. Jest autorem książek kulinarnych "Kuchni adla odważnych", "Podroby", "Kuchnia dla odważnych. Raki" oraz "Kuchnia dla odważnych. Króliki i zające". Kulinarnego fachu uczył się podczas podróży po Europie, Azji i Australii.
To nie będzie zwykłe gotowanie... Ale będzie pysznie.
Program zobaczysz na kanale Food Network oraz na platformie VOD player.pl