Kuchnia dla odważnych

sezon 1 odcinek 1

Kuchnia dla odważnych

Bycze jądra, mózg w bułce i jedwabniki.

"Kuchnia dla odważnych" - streszczenie

W tym odcinku, Walenty, który eksperymentuje w swoim garażu, przygotuje mózg wieprzowy w panierce, podany w formie klasycznego… burgera. Taką nietypową kanapkę zaserwuje gościom śląskiego festiwalu piwa w Katowicach - Beer Silesia.


Na krakowskich Dolnych Młynach zatrzyma swojego foodtrucka, aby poczęstować zaskoczonych bywalców tej okolicy byczymi jądrami prosto z Węgier, w krwistym śliwkowo-czereśniowym sosie z dodatkiem cynamonu.


A na koniec przyrządzi flambirowane poczwarki jedwabników dla gości pubu Strefa Piwa, znajdującego się na krakowskim Kazimierzu. Do tych duszonych w soku pomarańczowym z dodatkiem whisky „robaki” spróbuje przekonać przypadkowych przechodniów…