Kulinarne podróże Magdy Gessler

Magda Gessler – restauratorka, autorka książek kulinarnych, ale przede wszystkim ambasadorka dobrego smaku, wraz z TVN Style wyrusza w kolejną Kulinarną Podróż. Tym razem do Meksyku, królestwa tortilli, najbardziej pikantnego chili, chrupiących owadów i czekolady!

Na początek odwiedzimy stolicę kraju - Mexico City, która jest najprężniej rozwijającym się miastem w całym kraju. Magda sprawdzi, jakie dania serwuje się w lokalnych restauracjach, posmakuje tych najbardziej tradycyjnych, a także tych z nutką nowoczesności, w wydaniu Fusion. Pozna tajemnice przygotowania tradycyjnego guacamole oraz sosu mole poblano na bazie ostrych papryczek, spróbuje też różnego rodzaju tortilli.

Razem z Magdą wybierzemy się na najstarszy targ w mieście, gdzie nasza prowadząca spróbuje... jaj komarów, czarnych omułek, sosu z koników polnych czy percebes - najdroższych owoców morza. Sprawdzimy również, jakie słodycze sprzedaje się w lokalnym sklepiku oraz udamy się do dzielnicy artystów, by poszukać prawdziwej meksykańskiej sztuki. Magda skosztuje również nocnego życia! Sprawdzi jak wygląda wieczorne Mexico City, które należy do muzyków ludowych – Mariachi, posmakuje najbardziej popularnych trunków a także podda się... elektrowstrząsom!
Będzie kolorowo, smacznie, ale przede wszystkim będzie pikantnie! Zapraszamy w Kulinarną podróż razem z Magdą Gessler!

Kulinarne podróże Magdy Gessler, odcinek 2 Kulinarne podróże Magdy Gessler, odcinek 1