Sztuka mięsa

Tomasz Jakubiak weźmie pod lupę to, co od wieków jest specjalnością naszej kuchni, czyli mięso.

Sztuka mięsa - opis programu

O mięsie – niebanalnie i do rzeczy. „Sztuka mięsa” to autorski program kulinarny, gdzie w rolach głównych zobaczymy wołowinę, wieprzowinę czy drób. Nikt nie wgryzie się w ten temat lepiej niż Tomek Jakubiak!

W trzecim sezonie prowadzący pokaże w swojej kuchni patenty na ciekawe potrawy mięsne i podpowie jak je gotować, by wydobyć z nich 100% smaku. Co tym razem znajdzie się w jego menu? Smażony schab z sosem z jabłek i francuskiej musztardy, grillowane kotleciki cielęce z plackami i agrestową konfiturą czy duszona cielęcina w białym winie.

Kucharz odwiedzi też lokalnych hodowców i najciekawsze restauracje, karczmy i gospodarstwa, których specjalnością są mięsa z grilla, patelni, pieca czy rożna. Tam wraz z szefami kuchni podzieli się garścią soczystych porad i inspiracji.

W nowych odcinkach zabierzemy widzów między innymi do Poznania na smakowite wieprzowe żeberka. Będzie niczym jak w amerykańskim śnie! W Katowicach dowiemy się więcej o współczesnej kuchni śląskiej, a w Ojcowie spróbujemy pysznego pstrąga.

Jesteście gotowi na prawdziwą ucztę?

Sztuka mięsa - gdzie oglądać

Odcinki dostępne na antenie TVN Style oraz platformie VOD player.pl

Sztuka mięsa, sezon 3Posypane Sztuka mięsa, sezon 3Nordowi Mol Sztuka mięsa, sezon 3Śląska Prohibicja Sztuka mięsa, sezon 3Gościniec na Półwyspie Sztuka mięsa, sezon 3Up In Smoke Sztuka mięsa, sezon 3Winny Garaż Sztuka mięsa, sezon 3Pstrąg Ojcowski Sztuka mięsa, sezon 3Trzeci Księżyc Sztuka mięsa, sezon 2 Sztuka mięsa, sezon 2Tatarska Jurta Sztuka mięsa, sezon 2Vitalis Sztuka mięsa, sezon 2Niezłe bydło Sztuka mięsa, sezon 2Ryby Zubowicz Sztuka mięsa, sezon 2Mięsny Deli & Bistro Sztuka mięsa, sezon 2Gęś w dymie Sztuka mięsa, sezon 2Stół i Wół Sztuka mięsa, sezon 2Karczma pod Sokołem Sztuka mięsa, sezon 2GierKrówka Sztuka mięsa, sezon 2Meat Shack BBQ Sztuka mięsa, sezon 2Karczma Guca Sztuka mięsa, sezon 1Cielęcina Sztuka mięsa, sezon 1Podroby Sztuka mięsa, sezon 1Gęsina Sztuka mięsa, sezon 1Mangalica Sztuka mięsa, sezon 1Dziczyzna Sztuka mięsa, sezon 1Kaczka Sztuka mięsa, sezon 1Wieprzowina Sztuka mięsa, sezon 1Indyk Sztuka mięsa, sezon 1Królik Sztuka mięsa, sezon 1Kurczak Sztuka mięsa, sezon 1Jagnięcina Sztuka mięsa, sezon 1Wołowina