Sztuka mięsa

Tomasz Jakubiak weźmie pod lupę to, co od wieków jest specjalnością naszej kuchni, czyli mięso. Zarówno on jak i 98 proc. Polaków przyznaje się do jedzenia mięsa. Dzisiaj mięsne dania kojarzą się nie tylko ze "schabowym" czy "mielonym", ale także z coraz odważniejszymi połączeniami. W tym programie kucharz pokaże widzom, jak w prosty sposób z pysznego polskiego mięsa i wędlin przygotować smaczne dania.

W każdym z odcinków poznamy lokalnego hodowcę, który opowie, w czym tkwi sekret dobrego mięsa. A prowadzący przygotuje dwa dania, które będą autorskim spojrzeniem na to, co znamy i lubimy m.in. wołowinę, wieprzowinę, drób, dziczyznę, ryby etc.

Sztuka mięsasezon 2 Sztuka mięsasezon 2 Sztuka mięsasezon 2 Vitalis Sztuka mięsasezon 2 Niezłe bydło Sztuka mięsasezon 2 Ryby Zubowicz Sztuka mięsasezon 2 Mięsny Deli & Bistro Sztuka mięsasezon 2 Gęś w dymie Sztuka mięsasezon 2 Stół i Wół Sztuka mięsasezon 2 Karczma pod Sokołem Sztuka mięsasezon 2 GierKrówka Sztuka mięsasezon 2 Meat Shack BBQ Sztuka mięsasezon 2 Karczma Guca Sztuka mięsasezon 1 Cielęcina Sztuka mięsasezon 1 Podroby Sztuka mięsasezon 1 Gęsina Sztuka mięsasezon 1 Mangalica Sztuka mięsasezon 1 Dziczyzna Sztuka mięsasezon 1 Kaczka Sztuka mięsasezon 1 Wieprzowina Sztuka mięsasezon 1 Indyk Sztuka mięsasezon 1 Królik Sztuka mięsasezon 1 Kurczak Sztuka mięsasezon 1 Jagnięcina Sztuka mięsasezon 1 Wołowina