Sztuka mięsa

Tomasz Jakubiak weźmie pod lupę to, co od wieków jest specjalnością naszej kuchni, czyli mięso. Zarówno on jak i 98 proc. Polaków przyznaje się do jedzenia mięsa. Dzisiaj mięsne dania kojarzą się nie tylko ze "schabowym" czy "mielonym", ale także z coraz odważniejszymi połączeniami. W tym programie kucharz pokaże widzom, jak w prosty sposób z pysznego polskiego mięsa i wędlin przygotować smaczne dania.

W każdym z odcinków poznamy lokalnego hodowcę, który opowie, w czym tkwi sekret dobrego mięsa. A prowadzący przygotuje dwa dania, które będą autorskim spojrzeniem na to, co znamy i lubimy m.in. wołowinę, wieprzowinę, drób, dziczyznę, ryby etc.

Sztuka mięsa sezon 2 Sztuka mięsa sezon 2 Sztuka mięsa sezon 2 Vitalis Sztuka mięsa sezon 2 Niezłe bydło Sztuka mięsa sezon 2 Ryby Zubowicz Sztuka mięsa sezon 2 Mięsny Deli & Bistro Sztuka mięsa sezon 2 Gęś w dymie Sztuka mięsa sezon 2 Stół i Wół Sztuka mięsa sezon 2 Karczma pod Sokołem Sztuka mięsa sezon 2 GierKrówka Sztuka mięsa sezon 2 Meat Shack BBQ Sztuka mięsa sezon 2 Karczma Guca Sztuka mięsa sezon 1 Cielęcina Sztuka mięsa sezon 1 Podroby Sztuka mięsa sezon 1 Gęsina Sztuka mięsa sezon 1 Mangalica Sztuka mięsa sezon 1 Dziczyzna Sztuka mięsa sezon 1 Kaczka Sztuka mięsa sezon 1 Wieprzowina Sztuka mięsa sezon 1 Indyk Sztuka mięsa sezon 1 Królik Sztuka mięsa sezon 1 Kurczak Sztuka mięsa sezon 1 Jagnięcina Sztuka mięsa sezon 1 Wołowina