Sztuka mięsa

Tomasz Jakubiak weźmie pod lupę to, co od wieków jest specjalnością naszej kuchni, czyli mięso. Zarówno on jak i 98 proc. Polaków przyznaje się do jedzenia mięsa. Dzisiaj mięsne dania kojarzą się nie tylko ze "schabowym" czy "mielonym", ale także z coraz odważniejszymi połączeniami. W tym programie kucharz pokaże widzom, jak w prosty sposób z pysznego polskiego mięsa i wędlin przygotować smaczne dania.

W każdym z odcinków poznamy lokalnego hodowcę, który opowie, w czym tkwi sekret dobrego mięsa. A prowadzący przygotuje dwa dania, które będą autorskim spojrzeniem na to, co znamy i lubimy m.in. wołowinę, wieprzowinę, drób, dziczyznę, ryby etc.

Sztuka mięsa Cielęcina Sztuka mięsa Podroby Sztuka mięsa Gęsina Sztuka mięsa Mangalica Sztuka mięsa Dziczyzna Sztuka mięsa Kaczka Sztuka mięsa Wieprzowina Sztuka mięsa Indyk Sztuka mięsa Królik Sztuka mięsa Kurczak Sztuka mięsa Jagnięcina Sztuka mięsa Wołowina