Sztuka mięsa

sezon 3

Sztuka mięsa 3

W kolejnym odcinku programu „Sztuka mięsa" Tomasz Jakubiak pokaże nam swoje ulubione przepisy na duszone mięsa. Dowiemy się, w czym tkwi sekret duszonej cielęciny w białym winie przyrządzonej według rodzinnej receptury Jakubiaków.

Tomek przygotuje również golonki z indyka z młodymi ziemniakami i sałatka z buraków.

Najpierw jednak odwiedzi podwarszawską restaurację Winny Garaż, w której Wojtek oraz Magda zaserwują mu pyszną wołowinę duszoną w czerwonym winie.

Sztuka mięsa - opis programu

O mięsie – niebanalnie i do rzeczy. „Sztuka mięsa” to autorski program kulinarny, gdzie w rolach głównych zobaczymy wołowinę, wieprzowinę czy drób. Nikt nie wgryzie się w ten temat lepiej niż Tomek Jakubiak!

W trzecim sezonie prowadzący pokaże w swojej kuchni patenty na ciekawe potrawy mięsne i podpowie jak je gotować, by wydobyć z nich 100% smaku. Co tym razem znajdzie się w jego menu? Smażony schab z sosem z jabłek i francuskiej musztardy, grillowane kotleciki cielęce z plackami i agrestową konfiturą czy duszona cielęcina w białym winie.

Kucharz odwiedzi też lokalnych hodowców i najciekawsze restauracje, karczmy i gospodarstwa, których specjalnością są mięsa z grilla, patelni, pieca czy rożna. Tam wraz z szefami kuchni podzieli się garścią soczystych porad i inspiracji.

W nowych odcinkach zabierzemy widzów między innymi do Poznania na smakowite wieprzowe żeberka. Będzie niczym jak w amerykańskim śnie! W Katowicach dowiemy się więcej o współczesnej kuchni śląskiej, a w Ojcowie spróbujemy pysznego pstrąga.

Jesteście gotowi na prawdziwą ucztę?

Sztuka mięsa - gdzie oglądać

Odcinki dostępne na antenie TVN Style oraz platformie VOD player.pl