Sztuka mięsa

sezon 3

Sztuka mięsa 3

W 2. odcinku 3. sezonu programu „Sztuka mięsa" poznamy ulubione rybne przepisy Tomka Jakubiaka. Prowadzący ugotuje zupę rybną z pulpetami, której smak na pewno was zachwyci.

Na drugie danie zaproponuje z kolei gotowaną rybę w sosie sojowym z dodatkiem dymki i sałaty lodowej. Najpierw jednak pojedzie do Ojcowa, gdzie spróbuje pysznego pstrąga - wędzonego i grillowanego przez wyjątkowy żeński duet: Agnieszkę i jej mamę Magdę.

Sztuka mięsa - opis programu

O mięsie – niebanalnie i do rzeczy. „Sztuka mięsa” to autorski program kulinarny, gdzie w rolach głównych zobaczymy wołowinę, wieprzowinę czy drób. Nikt nie wgryzie się w ten temat lepiej niż Tomek Jakubiak!

W trzecim sezonie prowadzący pokaże w swojej kuchni patenty na ciekawe potrawy mięsne i podpowie jak je gotować, by wydobyć z nich 100% smaku. Co tym razem znajdzie się w jego menu? Smażony schab z sosem z jabłek i francuskiej musztardy, grillowane kotleciki cielęce z plackami i agrestową konfiturą czy duszona cielęcina w białym winie.

Kucharz odwiedzi też lokalnych hodowców i najciekawsze restauracje, karczmy i gospodarstwa, których specjalnością są mięsa z grilla, patelni, pieca czy rożna. Tam wraz z szefami kuchni podzieli się garścią soczystych porad i inspiracji.

W nowych odcinkach zabierzemy widzów między innymi do Poznania na smakowite wieprzowe żeberka. Będzie niczym jak w amerykańskim śnie! W Katowicach dowiemy się więcej o współczesnej kuchni śląskiej, a w Ojcowie spróbujemy pysznego pstrąga.

Jesteście gotowi na prawdziwą ucztę?

Sztuka mięsa - gdzie oglądać

Odcinki dostępne na antenie TVN Style oraz platformie VOD player.pl