Sztuka mięsa

sezon 3

Sztuka mięsa 3

W pierwszym odcinku kolejnej serii programu „Sztuka mięsa" na kuchenny blat Tomka Jakubiaka trafi ulubione mięso Polaków – wieprzowina. Prowadzący pokaże nam przepisy na gotowane golonki wieprzowe z sałatką z patisonów oraz schab w sosie jabłkowo – musztardowym podany na zielonej fasolce.
Odwiedzi też Kazimierz Dolny i restaurację Trzeci Księżyc prowadzoną przez Tomka, która słynie z pysznej kanapki z szarpaną wieprzowiną.

Sztuka mięsa - opis programu

O mięsie – niebanalnie i do rzeczy. „Sztuka mięsa” to autorski program kulinarny, gdzie w rolach głównych zobaczymy wołowinę, wieprzowinę czy drób. Nikt nie wgryzie się w ten temat lepiej niż Tomek Jakubiak!

W trzecim sezonie prowadzący pokaże w swojej kuchni patenty na ciekawe potrawy mięsne i podpowie jak je gotować, by wydobyć z nich 100% smaku. Co tym razem znajdzie się w jego menu? Smażony schab z sosem z jabłek i francuskiej musztardy, grillowane kotleciki cielęce z plackami i agrestową konfiturą czy duszona cielęcina w białym winie.

Kucharz odwiedzi też lokalnych hodowców i najciekawsze restauracje, karczmy i gospodarstwa, których specjalnością są mięsa z grilla, patelni, pieca czy rożna. Tam wraz z szefami kuchni podzieli się garścią soczystych porad i inspiracji.

W nowych odcinkach zabierzemy widzów między innymi do Poznania na smakowite wieprzowe żeberka. Będzie niczym jak w amerykańskim śnie! W Katowicach dowiemy się więcej o współczesnej kuchni śląskiej, a w Ojcowie spróbujemy pysznego pstrąga.

Jesteście gotowi na prawdziwą ucztę?

Sztuka mięsa - gdzie oglądać

Odcinki dostępne na antenie TVN Style oraz platformie VOD player.pl