W 4. odcinku "Sztuki mięsa" Tomek Jakubiak pokaże swoim widzom patenty na pyszne grillowane mięso. Zdradzi nam przepis na grillowane kotleciki cielęce z pikantną konfitura agrestową i plackami ziemniaczanymi z kapustą kiszoną. Zrobi teą wolno pieczone żebra wołowe z pastą z bakłażana i pomidorami z grilla. Odwiedzi też Poznań, gdzie Filip i Paweł w swoim food trucku UP IN SMOKE BBQ serwują miękkie, soczyste, długo pieczone żeberka.
O mięsie – niebanalnie i do rzeczy. „Sztuka mięsa” to autorski program kulinarny, gdzie w rolach głównych zobaczymy wołowinę, wieprzowinę czy drób. Nikt nie wgryzie się w ten temat lepiej niż Tomek Jakubiak!
W trzecim sezonie prowadzący pokaże w swojej kuchni patenty na ciekawe potrawy mięsne i podpowie jak je gotować, by wydobyć z nich 100% smaku. Co tym razem znajdzie się w jego menu? Smażony schab z sosem z jabłek i francuskiej musztardy, grillowane kotleciki cielęce z plackami i agrestową konfiturą czy duszona cielęcina w białym winie.
Kucharz odwiedzi też lokalnych hodowców i najciekawsze restauracje, karczmy i gospodarstwa, których specjalnością są mięsa z grilla, patelni, pieca czy rożna. Tam wraz z szefami kuchni podzieli się garścią soczystych porad i inspiracji.
W nowych odcinkach zabierzemy widzów między innymi do Poznania na smakowite wieprzowe żeberka. Będzie niczym jak w amerykańskim śnie! W Katowicach dowiemy się więcej o współczesnej kuchni śląskiej, a w Ojcowie spróbujemy pysznego pstrąga.
Jesteście gotowi na prawdziwą ucztę?
Odcinki dostępne na antenie TVN Style oraz platformie VOD player.pl