Jedzenie ciast to przyjemność i często jest sposobem na zmniejszenie stresu i poprawę samopoczucia. W premierowym odcinku programu Rewolucja na talerzu nasze prowadzące Agata Lewandowska - ekspert do spraw żywienia i Olga Kwiecińska - kucharka z zamiłowania pokażą Państwu, że możemy jeść smaczne ciasta nie bojąc się przy tym o naszą linię. Proponujemy trzy sposoby na zdrowe i słodkie ciasta. Choć wydaje się to mało prawdopodobne to jednak nasze specjalistki pokażą, że jest to możliwe. Zapraszamy na prawdziwą ucztę dla zmysłów-czekoladowe ciasto które w połączeniu z miodem i sokiem z pomarańczy jest receptą na lepsze samopoczucie i rozwój intelektualny naszych dzieci. Poznamy smak lekkiego delikatnego sernika na parze z truskawkami, który jest inwestycją w nasze zdrowie i szczupłą sylwetkę oraz ciasto drożdżowe z dużą ilością owoców, które jest bombą zdrowia. W odcinku dowiemy się jaka jest różnica między mąką białą a mąką z pełnego ziarna? Dlaczego warto jeść truskawki? I jak to możliwe, że od jedzenia sernika na parze chudniemy? Na te wszystkie pytania znajdą Państwo odpowiedzi w naszym programie. Zapraszamy do wyprawy kulinarnej w krainę smaków, zdrowych i przepysznych potraw. Każdy odcinek będzie poświęcony powszechnie znanym produktom oraz goszczących na naszych stołach daniom, tzn. deserami, chlebem, kurczakiem, schabem, makaronem, itp Smacznego !