Francuskie wędrówki Julie

sezon 2

Culinary Roadtrip

W tym odcinku zawitamy do Provins – średniowiecznej twierdzy znajdującej się nieopodal Paryża. W regionie kwitnie rolnictwo. Uprawa buraka jest tu jedną z najważniejszych. Tę okolicę nazywano niegdyś „spichlerzem Paryża”. Słynie z hodowli jagniąt i królików. Provins dało też imię regionalnej odmianie róż. Produkuje się tu również rozpływające się w ustach sery o pleśniowej skórce.

Druga odsłona kulinarnej podróży przez najpiękniejsze regiony Francji, obfitującej w piękne krajobrazy, niezwykłe smaki i aromaty. Normandia, Île-de-France, Alzacja – to tylko niektóre z regionów, które Julie Andrieu odwiedzi w drugiej serii swojego programu „Francuskie wędrówki Julie”. Zwieńczeniem serii będzie kolacja, podczas której prowadząca przygotuje dla swoich gości dania poznane w trakcie podróży.