Ugotowani - dokładka

sezon 7 odcinek 9

Ugotowani - dokładka 7

W tym tygodniu spędzimy cztery nieziemskie wieczory w niezwykłych okolicznościach przyrody. O miano najlepszego kucharza na Mazurach powalczą: Marysia Jagier na co dzień pracująca w jednym z mazurskich hoteli, która jako jedna z siódemki rodzeństwa wie, co to wielkie, rodzinne ucztowanie; Dominik Kaźmierczak, którego fascynuje wszystko, co związane z wysokością, zwłaszcza loty na paralotni; Krzysztof Kosiński – kapitan żeglugi śródlądowej, którego życie to nieustająca podróż oraz Anny Gryziewicz – pani urzędnik z Agencji Modernizacji Rolnictwa i wielbicielka twórczości Konstantego Ildefonsa Gałczyńskiego. W trakcie kolacji nad mazurskimi jeziorami przekonamy się, jak Kaszubi bawią się w podchody, która zupa jest królową wszystkich zup oraz czy uczestnicy pozwolą sobie na pełen odlot w przestworza. Dowiemy się także, kto urzeknie pozostałych uczestników na tyle, by zasłużyć na nagrodę w postaci 5 tysięcy złotych!