Francuskie wędrówki Julie

sezon 2

Culinary Roadtrip

Okolice Półwyspu Cotentin zachowały swoją odrębność kulturową. Dominują tutaj tereny uprawne. To najbardziej rolniczy departament we Francji. Hoduje się tu również krowy, które dają wspaniałe normandzkie mleko oraz ser. Na zalewanych morską wodą łąkach pasą się owce. Są tu również małże, ostrygi oraz sady jabłkowe. Julie odkryje przed nami wiele regionalnych potraw z tradycyjną tartą jabłkową na czele.

Druga odsłona kulinarnej podróży przez najpiękniejsze regiony Francji, obfitującej w piękne krajobrazy, niezwykłe smaki i aromaty. Normandia, Île-de-France, Alzacja – to tylko niektóre z regionów, które Julie Andrieu odwiedzi w drugiej serii swojego programu „Francuskie wędrówki Julie”. Zwieńczeniem serii będzie kolacja, podczas której prowadząca przygotuje dla swoich gości dania poznane w trakcie podróży.