Kuchenne Rewolucje. Powroty

sezon 3 odcinek 3

Kuchenne Rewolucje. Powroty 3

Dawne „Collosseum” sześć lat temu było restauracją rzadko odwiedzaną w ciągu dnia, natomiast wieczorami - ulubionym miejscem spotkań imprezowiczów. Marzeniem Joli, właścicielki, były dobrze prosperujący lokal, z pysznym jedzeniem i zadowolonymi gośćmi. Niestety restauracja przynosiła straty, zaś jedyne zyski zapewniały dyskoteki. W menu próżno było szukać czegoś nadzwyczajnego, co mogłoby przyciągnąć gości, a jakość dań pozostawiała wiele do życzenia, a kucharzowi zdarzały się duże wpadki, jak np. danie z pistacjami, ale… w skorupkach.  Magda Gessler obco brzmiącą nazwę „Collosseum”, sugerującą kuchnię włoską, zamieniła na „Pod prosiakiem” i wprowadziła kuchnię śląską, która w tym regionie zawsze najlepiej się sprawdza. Poza typowymi daniami restaurację „Pod prosiakiem” wyróżniać miały przepyszne zupy podawane w wazach. Czy 6 lat po „Kuchennych rewolucjach” restauracja wciąż funkcjonuje i odnosi sukces?  Czy przez taki czas przepisy Magdy Gessler nie zmieniły się i można tam dobrze zjeść? Sprawdzenie tego to zadanie dla Charles`a Daigneault, który wyposażony przez Magdę w szczegółowe wskazówki wyruszy na Śląsk w poszukiwaniu smaku.