Kuchenne rewolucje

sezon 5 odcinek 12

W Nieznanicach, miasteczku położonym w połowie drogi między Radomskiem, a Częstochową znajduje się zabytkowy pałacyk, w którym od 14 lat mieści się polsko – francuska restauracja. Jej właścicielką jest pani Elżbieta, która kilkanaście lat spędziła we Francji. Od niedawna w prowadzeniu interesu pomaga jej córka Beata, która chciałaby się jak najlepiej przeszkolić w zarządzaniu lokalem. Niestety mama nie dopuszcza jej do spraw związanych z kuchnią, którymi despotycznie rządzi sama. Zmniejsza porcje, przyprawia po swojemu, nie słucha personelu. Rezultat jest taki, że w lokalu brakuje gości. Pałac w Nieznanicach potrzebuje Magdy Gessler. Tylko znana restauratorka może przekonać Elżbietę, że mały szczegół robi różnice i może przyczynić się do sukcesu. Bo przecież nie zawsze tam gdzie drwa piłują, wióry lecą.