W Warszawie można wybierać. W Warszawie naprawdę jest gdzie zjeść. Ale i w Warszawie są tacy, którym z jakiegoś powodu gastronomiczny biznes po prostu nie idzie! Zatem i w stolicy konieczna jest czasem rewolucja. Tym razem Magda Gessler stanie u wrót … baru mlecznego. Daniel swój bar mleczny prowadzi w centrum Mokotowa. Wydawać by się mogło, że to miejsce wymarzone, ale … No właśnie… jak zarobić kiedy chce być się i dobrym, i uczciwym, i karmić ludzi tanio, a jeszcze do tego w niewielkim lokalu. Nie jedynie miejsce, ale i właściciel będzie tutaj twardym orzechem do zgryzienia i jednocześnie ludzką historią, w którą momentami aż trudno uwierzyć. Zwłaszcza jeśli ten, kto ją opowiada ma zaledwie 22 lata. To będzie rewolucja nie tylko na talerzu, ale i w sercach, i w umysłach. A w jej centrum znajdzie się wiele problemów współczesnego świata.