Kuchenne rewolucje

sezon 26 odcinek 6

Kuchenne rewolucje 26

Komorniki to pięciotysięczna wieś leżąca w Wielkopolsce. W okolicy przecinanej przez ruchliwe drogi i sąsiadującej bezpośrednio ze stolicą regionu Poznaniem, karczmę „Pod Dębami” prowadzi Elżbieta.  Właścicielka to niezwykła kobieta, pełna pasji i determinacji, która mimo wielu przeciwności losu nie poddaje się i walczy o swoje marzenia. Elżbieta to prawdziwa bohaterka, która myśli o wszystkich, ale nie o sobie. Jej pozytywne nastawienie i ciągłe powtarzanie, że nie wolno się poddawać, zawsze dodaje otuchy rodzinie i załodze restauracji. Pomimo wielu starań i ciężkiej pracy karczma "Pod Dębami" nie przyciąga gości, a sytuacja zaczyna stawać się coraz bardziej beznadziejna. Elżbieta, mimo że jej restauracja jest na skraju bankructwa, nie dopuszcza do siebie myśli, że miałaby ją zamknąć. Jest to dla niej coś więcej niż tylko biznes. To marzenie, które chce spełnić dla swojej rodziny, a zwłaszcza ukochanej córki. Niestety szybko okazuje się, że Ela nie tylko potrzebuje wsparcia w prowadzeniu restauracji, ale również w rozwiązywaniu problemów rodzinnych. Praca z córką przysparza wielu trudności, wprowadzając dodatkowe napięcia i konflikty wśród pozostałych pracowników. Czy Magdzie Gessler uda się przyciągnąć klientów i odnieść sukces?