W Prudniku, na terenie zrewitalizowanych koszar wojskowych, w stylowym budynku z czerwonej cegły znajduje się restauracja o dość intrygującej nazwie „Ukradli talerze”. Otworzyło ją dwóch przyjaciół, Kamil i Daniel. Żaden z nich nie był zawodowym kucharzem, ale obaj pragnęli odmiany w życiu zawodowym. Kamil był zmęczony pracą urzędnika odpowiadającego za projekty unijne, a Daniel porzucił pracę kierowcy. Z pasji do gotowania otworzyli niewielki lokal w Nysie. Był jednak tak mały, że zabrakło w nim miejsca na zmywak. Swoje dania podawali na jednorazowych, jadalnych talerzach z otrębów. Gościom się to spodobało, a oni swoją restaurację nazwali „Ukradli talerze”. Sukcesem okazał się także catering dietetyczny, który zamawiała spora liczba osób z Prudnika. Ponieważ ich niewielki lokal w Nysie miał ograniczone możliwości, podjęto decyzję o otwarciu drugiej, tym razem dużej restauracji „Ukradli talerze” w Prudniku. Codziennie pojawiało się tam nowe menu z innymi daniami, w którym stałe były tylko kategorie takie jak danie tradycyjne, danie wege, danie fish oraz danie fit. Lokal okazał się jednak porażką. Koszty utrzymania wynosiły kilkanaście tysięcy złotych miesięcznie. Z tego powodu restauracja została zamknięta na kilka miesięcy. Kamilowi i Danielowi trudno było pogodzić się z porażką. Po krótkiej przerwie ponownie otworzyli „Ukradli talerze”. Niestety nadal nikt tu nie zaglądał. Zdesperowani właściciele na pomoc wezwali Magdę Gessler.
Ponad dwieście pięćdziesiąt przeprowadzonych rewolucji, tysiące przepisów kulinarnych, metamorfoz wnętrz i ona – nieustraszona Magda Gessler. Po raz dwudziesty najsłynniejsza polska restauratorka wyruszy w Polskę, by ratować upadające lokale. W jubileuszowym sezonie ponownie podejmie się niemożliwego i odkryje ciemne strony kulinarnych biznesów.
Pełna pozytywnej energii, doświadczenia i wiedzy gastronomicznej Magda Gessler podejmie się każdego wyzwania. W nowym, dwudziestym sezonie „Kuchennych rewolucji” zrewolucjonizuje między innymi studenckie „Bistro Galancie” w Łodzi, którego problemem jest nie tylko mała liczba klientów, ale również relacje z mamą. Odwiedzi również „Gościnną Ukrainkę” w Wejherowie otwartą z czystej miłości męża do żony, niestety niedocenionej przez lokalną ludność. Czy Magda Gessler uratuje upadającą restaurację i małżeństwo? W dwudziestej edycji programu królowa polskiej gastronomii wybierze się również do Ostrowa Wielkopolskiego, by pomóc właścicielom baru typu fast food, restauracji tajskiej w Warszawie oraz lokalom w Prudniku, Dusznikach Zdroju i Kościerzynie. Czy dzięki „Kuchennym rewolucjom” odmieni się los właścicieli?
Wszystkie odcinki obejrzysz na antenie TVN lub online na Player.pl