Kuchenne rewolucje

sezon 13 odcinek 12

Pani Agnieszka od zawsze lubiła gotować i wymyślać własne, oryginalne przepisy na nowe dania. Swoją pasję przejawiała już w dzieciństwie. Jako 22-latka postanowiła wyjechać za granicę, by tam poznawać nowe smaki. Okazało się, że kuchnia arabska i hinduska zdecydowanie przypadły jej do gustu.

Po powrocie do kraju Agnieszka była zasypywana prośbami o organizowanie przyjęć i gotowanie egzotycznych dań. Kobieta stwierdziła wtedy, że gastronomia może być jej sposobem na życie. Pewna swoich umiejętności, skończyła kurs gastronomiczny i przystąpiła  do egzaminu mistrzowskiego, który udało się jej zdać za pierwszym razem. Z takim przygotowaniem zawodowym wiele lat temu przejęła funkcjonującą już „Jadłodajnię Bartosz”. Chociaż sama najbardziej lubi kuchnię orientalną, postanowiła nie zmieniać profilu dobrze działającego lokalu serwującego kuchnię polską.

Niestety od trzech lat sytuacja finansowa „Jadłodajni Bartosz" stale się pogarsza, a w Kielcach wyrosła liczna konkurencja, ponieważ działa tam 26 tego typu lokali gastronomicznych. Co gorsza, jedna z tych restauracji działa po drugiej stronie ulicy, odbierając klientów pani Agnieszce, a w szczególności tych młodych - studentów pobliskiej uczelni.

Chociaż właścicielka jest przekonana o jakości swoich potraw, przyznaje, że bywa zmęczona nadmiarem obowiązków. Sama dba o zaopatrzenie i pełni funkcję szefa kuchni. Problemów jest wiele, a pani Agnieszka tylko jedna, dlatego postanowiła wezwać na Magdę Gessler!