MasterChef

sezon 3 odcinek 2

MasterChef 3

W II odcinku MasterChefa dominowała kuchnia międzynarodowa. Swoimi potrawami Jurorów zachwycili: Piotrek – biznesmen z Gdańska, który specjalnie wybrał się do Francji, aby własnoręcznie wyprodukować ser Reblochon, którego użył do swoich ravioli. Monika, dzięki pracy stewardesy zwiedziła dużą część świata. Czy udało jej się przekonać jurorów, że nie boi się obrabiać łososia, ani byczych jąder? Julien - Francuz mieszkający w Polsce od 6 lat, spróbował swoich sił w programie po raz drugi. Zobaczymy czy jego homar i francuski humor przekona jurorów. Sportsmenka Karina, postanowiła na chwilę zawiesić treningi i zamiast na bieganiu skoncentrować się na gotowaniu. Zdobycie MasterChefowego medalu - czyli fartucha, ma jej zagwarantować gęś flambirowana w whisky. Mariusz z zamiłowania jest myśliwym, ale na casting przygotował mule, które były pyszne, … ale nikt nie ma pewności, czy na ocenę jego potrawy nie miało wpływu to, że pochodzi z Pruszkowa…