MasterChef

sezon 12 odcinek 10

MasterChef 12

Tym razem uczestnicy odwiedzą Dijon, znane z produkcji najsłynniejszej musztardy na świecie. Siedmioro zawodników zostanie zaproszonych do renomowanej restauracji z gwiazdką Michelin prowadzonej przez szefa Jeana Bruno Gosse. Będą mieli okazję spróbować wyjątkowych dań przygotowywanych przez szefa, z wykorzystaniem musztardy. To doświadczenie dostarczy im inspiracji do kolejnej konkurencji. Zadaniem kucharzy będzie stworzenie autorskiego dania, w którym musztarda będzie grała główną rolę. Uczestnicy będą musieli wykazać się kreatywnością i umiejętnościami kulinarnymi, aby przekonać jurorów, że potrafią wykorzystać musztardę w nietypowy i smakowity sposób.

W drugiej części odcinka uczestnicy przygotują najsłynniejszą potrawę burgundzką, pod czujnym okiem szefowej Alexandry Bouvret. To wyzwanie będzie wymagać od nich nie tylko precyzji i umiejętności, ale także zrozumienia tradycji kuchni burgundzkiej. Kto poradzi sobie najlepiej, a kto będzie musiał przerwać francuską przygodę?