MasterChef

sezon 12 odcinek 4

MasterChef 12

Tym razem kucharze staną przed niezwykłym wyzwaniem, które połączy zarówno ich kreatywność, umiejętności kulinarne, jak i zdolności zarządzania budżetem. Wspaniałe wydarzenie odbędzie się w malowniczym miejscu - pod Wawelem w Krakowie. Na placu staną trzy charakterystyczne food trucki, reprezentujące różne kuchnie: polską- z zapiekankami, amerykańską - z burgerami oraz azjatycką - z pad thaiem. Trzy drużyny kucharzy wyruszą w rywalizację, mając za zadanie wydać dokładnie 100 porcji mięsnych oraz 100 porcji wegetariańskich, by wykarmić łącznie 100 osób. Jak poradzą sobie drużyny w tym zadaniu? Który food truck zyska największą popularność wśród gości zgromadzonych pod Wawelem?


W drugiej części odcinka uczestnicy będą musieli zmierzyć się z tym, co kryje się pod tajemniczymi skrzynkami, a tam wyjątkowe i niezwykle różnorodne zwierzęce nogi - od najmniejszych, delikatnych żabich udek, po imponującą nogę wołową. To zadanie wymaga umiejętności kulinarnych na najwyższym poziomie, a ten uczestnik, któremu nie pójdzie najlepiej, będzie zmuszony opuścić kuchnię.