MasterChef

sezon 6 odcinek 12

Pięcioro najlepszych kucharzy szóstej edycji MasterChefa, właśnie spełnia swoje wielkie marzenie – poznają bezkres, różnorodność, a co najważniejsze - smaki Australii. Jurorzy powitają uczestników na przepięknej plaży Bondi Beach, skąd zabiorą ich do słynnej restauracji „Icebergs Dining Room and Bar”.  Tam będą mieli okazję spróbować menu degustacyjnego przygotowanego przez szefa kuchni Montyego Koludrovica. Ten wykwintny posiłek, będzie tylko początkiem kulinarnej przygody na Antypodach, dalej każdy z uczestników pójdzie już sam, aby poszukać inspiracji przed pierwszą na australijskiej ziemi konkurencją eliminacyjną. W wyjątkowej  scenerii, na tle słynnej Opery w Sydney, kandydaci na MasterChefa będą musieli przygotować aż po dwa dania, które zachwycą jurorów i gościa specjalnego tego odcinka – szefa Monty Koludrovic. Stawka tego gotowania jest bardzo wysoka, można zyskać szanse na walkę w półfinale lub pożegnać się z marzeniami o tytule MasterChefa.