MasterChef Junior

sezon 3 odcinek 2

W tym sezonie świat smaków i potraw będzie należał do dzieci. Czternastu najbardziej utalentowanych małych kucharzy, wybranych przez jury, wiosną rozpocznie swoją przygodę z „Masterchefem Juniorem”. Z wielką radością ruszą do kolorowej i wypełnionej po brzegi spiżarni, aby
wybrać z niej to, co najlepsze, a swoimi kulinarnymi pomysłami zachwycić jurorów. Niestraszne im gotowanie, pieczenie czy przyprawianie. Doskonale wiedzą, co z czym połączyć i w jaki sposób podać. Swoimi umiejętnościami mogliby wpędzić w kompleksy niejednego z dorosłych, bo każdy z nich to nieoszlifowany, kulinarny diament. W tej edycji wśród zadań, z którymi będą musieli się zmierzyć, znajdą się m.in.: owoce morza, steki, desery, a nawet kuchnia molekularna. Oczywiście nie może zabraknąć typowo domowych potraw z dzieciństwa, takich jak naleśniki czy kotlety mielone.