Według raportu Urzędu Ochrony Konkurenckji i Konsumentów jakość wielu przypraw dostępnych w sklepach jest zatrważająco niska. O tym co można w nich znaleźć i o szczegółach raportu opowiedziała rzecznik prasowy UOKiK Małgorzata Cieloch. Natomiast dietetyczka Anna Radowicka radziła, na co zwracać uwagę, kupując przyprawy i zioła.
W kuchni „Dzień Dobry TVN” dania bogate w składniki odżywcze gotował Szymon Czerwiński. Jak zrobić chleb brokułowy i domową wędlinę??
Katarzyna Zdanowicz przedstawiła autorski przegląd prasy.
W pracy bardzo często spotyka nas stres. Receptą na niego może okazać się niezobowiązujący flirt. Te badania skomentowała psycholog Maria Rotkiel. – Moim zdaniem jest to bardzo ryzykowne. Tam, gdzie jest ryzyko, tam, gdzie jest niebezpieczeństwo i niewiadoma, tam się pojawia stres – powiedziała.