MasterChef

sezon 13 odcinek 12

MasterChef 13

Przed nami emocjonujący finał 13. edycji MasterChefa! Po wielu tygodniach intensywnej rywalizacji poznaliśmy trzech najlepszych kucharzy-amatorów w Polsce, którzy staną do ostatecznej walki o tytuł mistrza kuchni. Finałowa konkurencja została podzielona na dwa etapy.

Pierwszy etap odbędzie się w wyjątkowym miejscu – dwugwiazdkowej restauracji Delta u Szefa George’a Papazachariasa w Atenach. Uczestnicy będą mieli okazję zobaczyć mistrzowską lekcję kulinarną, a następnie spróbują perfekcyjnie odtworzyć dania Szefa. Wśród nich znajdzie się chrupiący słonecznik z soli marynowanej w mastyce i miętowej wodzie morskiej, podawany z botwinką, marynowanymi wiśniami i sosem z musującego wina rabarbarowego!

Tylko dwie osoby przejdą do ścisłego finału, w którym zaserwują jurorom trzydaniowe menu – przystawkę, danie główne oraz deser. To właśnie ta konkurencja zadecyduje o wszystkim. Poznamy nazwisko najlepszego kucharza-amatora w Polsce, który zdobędzie statuetkę MasterChefa, nagrodę w wysokości dwustu tysięcy złotych, dodatkowe pięćdziesiąt tysięcy złotych od sponsora oraz kontrakt na wydanie własnej książki kucharskiej, otwierając sobie drzwi do kulinarnej kariery.

Dodaj

Jaki pakiet najlepiej wybrać?

Szczegóły i oznaczenia
Przed nami emocjonujący finał 13. edycji MasterChefa! Po wielu tygodniach intensywnej rywalizacji poznaliśmy najlepszych kucharzy-amatorów w Polsce.
Informacje
Kategoria
Data premiery
2024
Języki
Dźwięk
Polski (oryginalny)
Oznaczenia
Kategoria wiekowa
Dodatkowe informacje
Przed nami emocjonujący finał 13. edycji MasterChefa! Po wielu tygodniach intensywnej rywalizacji poznaliśmy trzech najlepszych kucharzy-amatorów w Polsce, którzy staną do ostatecznej walki o tytuł mistrza kuchni. Finałowa konkurencja została podzielona na dwa etapy. Pierwszy etap odbędzie się w wyjątkowym miejscu – dwugwiazdkowej restauracji Delta u Szefa George’a Papazachariasa w Atenach. Uczestnicy będą mieli okazję zobaczyć mistrzowską lekcję kulinarną, a następnie spróbują perfekcyjnie odtworzyć dania Szefa. Wśród nich znajdzie się chrupiący słonecznik z soli marynowanej w mastyce i miętowej wodzie morskiej, podawany z botwinką, marynowanymi wiśniami i sosem z musującego wina rabarbarowego! Tylko dwie osoby przejdą do ścisłego finału, w którym zaserwują jurorom trzydaniowe menu – przystawkę, danie główne oraz deser. To właśnie ta konkurencja zadecyduje o wszystkim. Poznamy nazwisko najlepszego kucharza-amatora w Polsce, który zdobędzie statuetkę MasterChefa, nagrodę w wysokości dwustu tysięcy złotych, dodatkowe pięćdziesiąt tysięcy złotych od sponsora oraz kontrakt na wydanie własnej książki kucharskiej, otwierając sobie drzwi do kulinarnej kariery.
adsbygoogle prebid adocean ado