MasterChef

sezon 13 odcinek 11

MasterChef 13

W 11. odcinku uczestnicy dostają niepowtarzalną szansę – jednodniowy staż w restauracjach wyróżnionych gwiazdką Michelin w Atenach – Pelagos, Botrini’s, Spondi i Herve. To wyjątkowe doświadczenie może być kluczowym momentem w ich kulinarnym rozwoju, dając im okazję do nauki od najlepszych i inspiracji do kolejnych wyzwań. W trakcie tego intensywnego dnia, pełnego pracy w renomowanej kuchni, zawodnicy zdobędą cenną wiedzę i podpatrzą tajniki wybitnych szefów kuchni – Luca Piscazzi, Ettore Botrini, Herve Ptonzato i Arnaud Bignon.

Zainspirowani pobytem w najlepszych greckich restauracjach, uczestnicy wrócą do kuchni, by zaprezentować swoje umiejętności na gwiazdkowym poziomie. Konkurencja rozegra się w okolicach malowniczej kapliczki świętego Mikołaja w Rafinie. Zadaniem kucharzy będzie stworzenie dwóch dań inspirowanych kuchnią, którą poznali podczas stażu: przystawki z ryb lub owoców morza oraz dania głównego. To nie tylko wyzwanie, ale też okazja, by pokazać, jak wiele nauczyli się od greckich mistrzów i jak potrafią przekształcić swoje doświadczenia w dania pełne smaku, finezji i kulinarnej perfekcji.