Kuchenne rewolucje

sezon 21 odcinek 7

Kuchenne rewolucje 21

Płońsk to miasto liczące jedynie ponad 20 tysięcy mieszkańców. Wśród nich znajduje się 40-letni Radek, który od czterech lat prowadzi restaurację Trops. Kiedy nazwę przeczytamy od tyłu, usłyszymy Sport i wszystko staje się jasne. Radek jest absolwentem AWF-u, byłym koszykarzem i wielkim miłośnikiem wszelkich dyscyplin sportowych. Uwielbia też gotować, więc postanowił połączyć obie pasje i stworzyć miejsce, gdzie miejscowi kibice obejrzą mecz i zjedzą coś dobrego. Jak na byłego sportowca przystało do zadania przystąpił z zapałem, ale i rozwagą. Kupił nawet opalany drewnem piec do pizzy. W Tropsie pojawiły się włoskie dania. Na początku Radek uzyskiwał świetne wyniki. Otwarcie lokalu zbiegło się akurat z otwarciem Mistrzostw Europy w Piłce Nożnej, a to zapewniło restauracji zacną klientelę. Lokal każdego dnia pękał w szwach. Niestety te czasy minęły. Po zakończeniu mistrzostw klientów ubywało z dnia na dzień. Dziś Radek mocno zaciska pasa, gotować musi osobiście, a zespół ma skromny i bardzo młody, bez żadnego przygotowania gastronomicznego. Częścią zespołu jest 27-letnia kelnerka Klaudia, prywatnie partnerka Radka. Właściciel nie tylko gotuje, zajmuje się też zaopatrzeniem, księgowością i marketingiem. Przepracowany i sfrustrowany brakiem efektów finansowych mężczyzna stał się nerwowy i coraz częściej kłóci się z Klaudią, co niestety obserwuje reszta zespołu. Czy wizyta Magdy Gessler rozwieje czarne chmury kłębiące się nad restauracją Trops?

„Kuchenne rewolucje” – o czym jest program

Ponad dwieście pięćdziesiąt przeprowadzonych  rewolucji, tysiące przepisów kulinarnych, metamorfoz wnętrz i ona – nieustraszona Magda Gessler. Po raz dwudziesty pierwszy najsłynniejsza polska restauratorka wyruszy w Polskę, by ratować upadające lokale. W dziesiątą rocznicę startu programu królowa TVN-u nie zwalnia tempa!

„Kuchenne rewolucje” – nowy sezon

W nowych odcinkach najsłynniejsza polska restauratorka zawita do pizzerii "Amore Mio" w Chorzowie oraz "Pizza Bella" w Ustroniu. W Szczecinku Magda Gessler przybędzie na ratunek Rafałowi, który prowadzi restaurację "Zamek". Jego przygoda z gastronomią rozpoczęła się od baru szybkiej obsługi z kebabem, aż mężczyzna zdecydował się przejąć znaną w okolicy restaurację. Choć dania udekorowane są po królewsku lokal zamiast kwitnąć, więdnie.
Królowa polskiej gastronomii wyruszy również do Piły, gdzie zadba o metamorfozę café bar "Barka". Swoje rewolucje przeprowadzi również w warszawskich lokalach "Na okrągło" i "Villa Ostródźka".
Z powiewem świeżości Magda zawita również niedaleko Gdańska. Bistro "Smacznego" mimo wielu wysiłków właścicieli nie przynosi zysków, a duża rotacja pracowników nie poprawia atmosfery.
O pomoc do Magdy Gessler zwróciła się również restauracja "Szybka szama", która w swoim menu posiada ponad sto pozycji! Właścicielka w lokalu pojawia się raz na dwa tygodnie i nie wytycza zbyt jasno zadań swoim pracownikom. Z tym rozgardiaszem poradzić sobie może tylko Magda Gessler!

Dodatkowo wraz z nowym sezonem rusza akcja #restauracjaDlaMagdy - od teraz każdy z widzów sam będzie mógł wskazać rewolucjonistce lokal, który koniecznie potrzebuje pomocy. Wystarczy, że na Facebooku, Twitterze lub Instagramie wrzuci się post o danej restauracji wraz z #restauracjaDlaMagdy, a produkcja odezwie się do wybranych przez fanów miejsc. Jeśli właściciele się podejmą, Magda Gessler przybędzie, by odmienić również ich kuchnię.

„Kuchenne rewolucje” – gdzie obejrzeć?

Odcinki obejrzysz na antenie TVN lub online na Player.pl