Kuchenne rewolucje

sezon 16 odcinek 9

Kuchenne rewolucje 16

Grzegorz piętnaście lat życia spędził we Włoszech. Kiedy wrócił do Polski, otworzył zakład produkujący sery, w tym słynną włoską mozzarellę. Zachęcony sukcesem wytwórni, zapragnął otworzyć restaurację.  Gdy znalazł odpowiednie miejsce, wybór był prosty – otworzył włoską pizzerię, gdzie kawałki sprzedaje się na wagę. Według Grzegorza jest to popularna praktyka we Włoszech, a szczególnie w Rzymie.
Niestety w Lublinie ani włoska pizza, ani odmienne metody jej podawania, nie podbiły serca mieszkańców. Właściciel, żeby sprostać potrzebom klientów, wzbogacił kartę włoskich dań o makarony i potrawy z szynką parmeńską. Restauracja okazała się być bardziej absorbującym i problematycznym biznesem niż wytwórnia serów, a Grzegorz musi doglądać obu przedsięwzięć. Namówił więc swoją młodszą siostrę, Patrycję, żeby została menadżerem w jego lokalu. Żeby zadbać o restaurację, zapewnił kucharzom szkolenie przez włoskiego kucharza i zatrudnił Włocha do robienia pizzy. Mimo tych wszystkich starań, jego restauracja ma się coraz gorzej. Finansowo przynosi straty, a i z personelem są ciągłe problemy i konflikty, których niedoświadczona Patrycja nie potrafi rozwiązać.
W tej sytuacji zdecydowali się wezwać na pomoc Magdę Gessler.