Na działce, na natury łonie, w ogródku, nawet na balkonie. Co robi Polak na świeżym powietrzu? Je, pije, grilluje! Uff, w dziewiątym odcinku „Wiem, co jem” będzie gorąco! W zeszłym roku przepiliśmy i przejedliśmy w sezonie grillowym, aż 6 mld złotych. Kiełbasa raz, karkówka dwa, kaszanka trzy! Kochamy grillowanie, ale jak znosi je nasza wątroba? Czy potrawy z rusztu są rakotwórcze? Jak mięso marynować, żeby nie zmarnować? A może lepiej korzystać ze sklepowych mięs już przyprawionych i gotowych przypraw do grilla? Aż 80% Polaków najchętniej grilluje kiełbasę, ale czy wie jaką? Czy grillowa naprawdę jest najlepsza? Co w kiełbasie robią wodorosty i tajemniczy biały proszek o nazwie Glukono delta-lakton. Kasia Bosacka sprawdzi również czy grillowanie rzeczywiście odchudza potrawy i wysmaży przepis na to jak grillować, by nie chorować.