Jest impreza, są przekąski! Serowe, paprykowe, bekonowe. Tłuste, chrupiące, uzależniające. Orzeszki, chipsy, krakersy, słone paluszki. Cały kolejny odcinek „Wiem, co jem” chrupiemy i pogryzamy! Statystyczny Polak rocznie wrzuca do swojego brzucha przeszło dwa kilogramy słonych przekąsek! Połowa Polaków sięga po przekąski kilka razy w tygodniu, i to nie tylko na imprezach, ale w pracy i w domu. Tymczasem, jak wykazała Inspekcja Handlowa, ta i tak już niezdrowa żywność jest przez nieuczciwych producentów dodatkowo fałszowana! Sól kuchenna w tych produktach bywa zastępowana solą drogową! Czy mieszanka ziemniaczanego proszku, grysiku, tłuszczu i soli nie zaszkodzi nam za bardzo? Skoro jeden chips ma aż 1/3 tłuszczu to jak często możemy sobie pozwolić na te przegryzki? Jak się robi równiutkie chipsy-klony? Czy w chipsach serowych jest w ogóle ser? Nieustraszona Kasia Bosacka postara się znaleźć odpowiedzi na wszystkie te pytania.