Smakowita, aromatyczna i wykwintna. Pachnąca igliwiem, leśnym runem i grzybami. Dziczyzna. W Europie najwięcej zjadają jej Szwedzi - 3 kg rocznie, Polacy niecałe 100 gramów. Tymczasem dziczyzna to najszczęśliwsze mięso pod słońcem i najbogatsze w składniki odżywcze. Wybiegane dziki, sarny czy jelenie mają mało tłuszczu, w tym złego cholesterolu. W dziewiątym odcinku „Wiem, co jem” dowiecie się, dlaczego warto jeść dziczyznę i jak ją kupić, by była dobra i bezpieczna. Sprawdzimy też, co wspólnego ma kiełbasa myśliwska z myśliwym, a co z jeleniem. A „Wiem, co kupuję” znajdziemy klucz do bezpiecznego domu, czyli wybierzemy zamek do drzwi. Dziennie w Polsce dochodzi do ok. 300 włamań, więc warto mieć w drzwiach do domu porządny zamek!