W ostatnich latach wszystko co posiadamy musimy być modne. Buty, ciuchy, telefony…. Nic więc dziwnego, że moda dotarła także na nasze stoły. Co jest teraz na topie i powinno znaleźć się na naszych talerzach? I czy aby na pewno te wszystkie „trendy” produkty są zdrowe…? W najnowszym odcinku „Wiem co jem” Kasia Bosacka prześwietli m.in. olej kokosowy, czy sól himalajską. Dowie się czy na modach żywieniowych można zarobić, a jeśli tak to ile. Będziecie zaskoczeni! Miłosza Brzezińskiego - psychologa biznesu, zapytamy czy poleceniom na blogach można ufać i dlaczego tak chętnie sięgamy po modne produkty. Kasia na własnej skórze przetestuje popularną ostatnio dietę sokową. Ile dni na niej wytrzyma i czy to w ogóle będzie dla niej łatwe?! Co o tym wszystkim sądzi dietetyk? W tym odcinku sprawdzimy także, czy moda dotarła też do restauracji. Kasia podstępem sprawdzi czy jesteśmy skłonni płacić więcej za jedzenie, które jest ładniej i atrakcyjniej zareklamowane. A nasza redakcja rozprawi się z modnymi kroplówkami witaminowymi. Sceny mrożące krew w żyłach tylko u nas!
A w „Wiem co kupuję” opowiemy w czym najlepiej transportować żywność i napoje! Na wylot prześwietlimy pojemniki na jedzenie i picie. Modne i wygodne stało się ostatnio spacerowanie z kubkiem termicznym w dłoni. Tylko jaki wybrać, żebyśmy nie musieli później złościć się na kubek, który przeciekł i zalał nam torebkę?! W tym celu przeprowadzimy test szczelności! Tylko u nas kubki termiczne będą musiały przejść niełatwy sprawdzian i dostaną od nas niezły wycisk! Jaki? Musicie zobaczyć koniecznie! Oprócz tego zajmiemy się termosami i pojemnikami na koktajle. Na tapet weźmiemy też lunchboxy. Dzięki temu odcinkowi wszystko szczelnie zapakujecie i nie pożałujecie!