Na alergie pokarmowe cierpi już ponad 17 milionów Europejczyków. Na gluten, na laktozę, na orzechy… to rzeczywiście alergia czy może raczej… fobia? Czym tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? W najbliższym odcinku „Wiem, co jem” rozprawimy się z modą na niejedzenie różnych składników! Czy ten gluten jest faktycznie taki zły? A co z laktozą? Wykluczać mleko, czy nie wykluczać? Kasia Bosacka znajdzie odpowiedzi na wszystkie te pytania! Sprawdzimy, co kryje się w produktach bezglutenowych i ile kosztują. Czy to naprawdę zdrowsza alternatywa, czy jednak sprytny biznes? Odwiedzimy też sklepy ze zdrową żywnością. Czy od ekspedientów dowiemy się czegoś więcej, niż z Internetu?
A w „Wiem, co kupuję” powiemy, jak robić zakupy z głową! Urzekający aromat, kojąca muzyka, kuszący kolor… sprzedawcy wiedzą jakich trików używać, żeby wpłynąć na nasze zmysły i zwiększyć obroty! Sprawdzimy czemu nasz mózg tak łatwo daje się oszukać i podpowiemy jak nie ulegać chwytom sprytnych handlowców! Nie możecie tego przegapić!