Zjełczałe masło, spleśniały jogurt, oślizgła kiełbasa. W co trzecim polskim domu wyrzuca się jedzenie – średnio za 600zł na osobę rocznie. W ósmym odcinku „Wiem, co jem” Kasia Bosacka podpowie, kiedy jedzenie nadaje się już do kosza, a kiedy jeszcze do koszyka. Badania pokazują, że niektóre produkty nadają się do spożycia nawet rok po terminie!Sprawdzimy, kto nie powinien jeść serów pleśniowych. Nasi tajni operatorzy udali się z ukrytymi kamerami do supermarketów. Jakie zepsute skarby tam znaleźli? Co na to Sanepid? A w „Wiem, co kupuję” o suszarce. Działa jak odkurzacz, tylko w drugą stronę. Aż trudno uwierzyć, że skonstruowano ją dopiero w 1899 roku. Wynalazł ją Polak - Michał Doliwo-Dobrowolski. Prototyp miał ledwie 300 watów mocy. Dziś kupimy suszarkę o silniku 2500 watów. W które funkcje warto zainwestować?