W kubkach i kostkach. Miękka i twarda. Statystyczny Polak zjada jej rocznie prawie 6 kg! Margaryna, bo o niej mowa, od lat dzielnie wojuje na noże z masłem. Jednak ostatnia kontrola Inspekcji Handlowej wykazała, że co czwarta margaryna miała zaniżoną zawartość tłuszczu, a ponad połowa opakowań wprowadzała nas w błąd! Jak oszukują nas producenci? Kto powinien jeść margarynę, a kto musi jej unikać? Czy rzeczywiście nadaje się dla dzieci? Dowiecie się tego w ósmym odcinku „Wiem, co jem”. A w „Wiem, co kupuję” dowiemy się, jak pakować żywność. Rocznie Polacy marnują ponad 2 mln ton żywności! W Europie jesteśmy na piątym miejscu państw marnujących najwięcej jedzenia. Jak wyrzucać mniej? W co pakować owoce, warzywa i wędliny, żeby dłużej były świeże? Czy tworzywa sztuczne wyprodukowane z ropy naftowej nam szkodzą? Obejrzyjcie koniecznie.