Przewożone są w chłodzie, ciemności i w ciasnocie. Docierają do nas statkami, tirami i samolotami. Zawsze świeże, błyszczące i kolorowe, ale czy rzeczywiście zdrowe? W najnowszym odcinku „Wiem, co jem” pod lupę weźmiemy całoroczne owoce! Każdego roku trafia ich do Polski aż 1,5 miliona ton. Truskawki z Hiszpanii, banany z Ekwadoru, pomarańcze z Maroka. Czym faszeruje się importowane owoce, żeby dotarły do naszego kraju w nienaruszonym stanie? Będziecie zaskoczeni! Dowiecie się, co tak naprawdę kryje się w naszych ulubionych bombach witaminowych i jaki ma to wpływ na nasze zdrowie. Tylko w „Wiem, co jem” cała prawda o wiecznie zielonych jabłkach i soczystych truskawkach w grudniu.
A w „Wiem, co kupuję” zdradzimy Wam, ile wszystko kosztuje… tak naprawdę! Ubrania? Sprzedawane za grubą kasę, chociaż tak naprawdę warte grosze. Telefon komórkowy? 3 razy droższy niż koszty jego produkcji! Powiemy, ile w rzeczywistości wart jest produkt, a ile trafia do kieszeni sprzedawcy. Wiedzieliście, że „królową” na której zarabia się krocie jest kawa z sieciówkowej kawiarni? Jeżeli nie, to koniecznie musicie zobaczyć ten odcinek! Nasze redaktorki wyposażone w ukryte kamery dowiedziały się, jak tak naprawdę wygląda kawiarniany biznes. Niektóre fakty nas zszokowały!