Polacy jedzą najwięcej zup na świecie, bo aż 103 litry na głowę! Oprócz rosołu i żurku kochamy pomidorową! Ale jak ją przygotować, żeby była smaczna i zdrowa? W najbliższym odcinku „Wiem, co jem” Kasia Bosacka wraz z restauratorką Agnieszką Kręglicką ugotują wspólnie pomidorówkę idealną! Powiemy, jaki rodzaj pomidorów najlepiej sprawdzi się w tej aromatycznej zupie. Prześwietlimy na wylot pomidory szklarniowe, gruntowe i importowane. Czy te sprowadzane do nas zza granicy mają rzeczywiście mniej składników odżywczych, a więcej chemii, niż nasze polskie? A co z koncentratem i kostkami rosołowymi – dodawać, czy nie dodawać? A gotowe zupki, to nie przypadkiem.. trutki? Wszystkiego o zdrowej pomidorowej dowiecie się oglądając najbliższy odcinek naszego programu! Nie możecie tego przegapić!
A w „Wiem, co kupuję” wszystko o sprytnych akwizytorach! Jakie chwyty stosuje się w sprzedaży bezpośredniej i na co najczęściej namawiają nas „konsultanci” z ulicy, żebyśmy zostawili u nich pokaźną sumę pieniędzy? Garnki o cudownych właściwościach, kołdry z najszlachetniejszych włókien, przyrządy do domowego leczenia podczerwienią - to tylko kilka tajemniczych produktów, które za wszelką cenę chcą nam wcisnąć. W odcinku zobaczycie też starcie redaktorek naszego programu z zawodowym domokrążcą! Czy dziewczyny ulegną profesjonalnym namowom?