Coś pysznego, coś słodkiego, coś z niczego. Jedną ręką, na jednej nodze, na każdą okazję, na szybko. W najbliższym odcinku „Wiem, co jem” wszystko o słodkich gotowcach, czyli o ciastach na skróty. Blaty, proszki, śmietany, gotowe cukry i lukry. Półprodukty do ciast kuszą wszystkich cukierników-amatorów. Bez bałaganu w kuchni, bez ubijania piany godzinami, efekt w minutę. Tylko czy gotowe biszkopty i rurki smakują jak te prawdziwe? Co mają w sobie, skoro leżą na pólkach miesiącami, w dodatku bez lodówki? Czy prosty krem do przekładania ma równie prosty skład? Co dodaje się do kolorowych, błyszczących dekoracji? Kasia Bosacka sprawdzi czy opłaca się wybrać drogę na skróty i skusić się na ciastowego gotowca. Nie możecie tego przegapić!
A w „Wiem, co kupuję” prosto i jasno o żarówkach. Od kiedy Unia Europejska ograniczyła sprzedaż dobrej starej bańki, większość z nas nie może sobie porządnie oświetlić domu, bo nie wie jak. To, co w takim razie wkręcić, żeby wszystko stało się jasne, a rachunki za prąd nie były dla nas postrachem?