Produkty gluten free wciąż na topie. Jagody goi polecane przez celebrytów. Jarmuż, chlorella, zielony jęczmień. Superjedzenie czy superściema? W najbliższym odcinku „Wiem, co jem” zajmiemy się hitami z dietetycznej listy przebojów. Na otyłość, na nowotwory, na odporność, na ładną cerę – co roku pojawiają się nowe odkrycia dietetyczne. Krytycy kulinarni spekulują, co będzie modne za chwilę, a ofiary dietetycznego terroru za nowości słono płacą. Czy warto? Czy od jagód goi skóra nam się zagoi? Czy zielony jęczmień nas odchudzi czy tylko zapłacimy za niego jak za zboże? Czy dieta bez glutenu nie jest czasem „bez” - sensu? Kasia Bosacka sprawdzi, czy modne w ostatnim czasie produkty dietetyczne są rzeczywiście „fit, czy może jednak to totalny kit! Oglądajcie koniecznie.
A w „Wiem, co kupuję” jak radzić sobie z plamą, czyli cała prawda o produktach do wybielania i odplamiania. Sprawdzimy, które z nich rzeczywiście są tak skuteczne, jak zapewniają producenci, a które dają plamę. Nie możecie tego przegapić!