Jedzenie w drodze – szybka, tania i smaczna nagroda za trudy podróży. Tymczasem kontrola Inspekcji Handlowej w Legnicy pokazała, że trzy czwarte placówek gastronomicznych na stacjach paliw i przy drogach działało nieprawidłowo. Sprzedawcy oszukiwali na kawie, zawyżali rachunki, serwowali dania z przeterminowanych mrożonek. Czy hot-dog na stacji to parówka w bułce, czy mięsne odpady w tekturze z sodą? Co jeść i co pić, by zapewnić sobie wartościowe paliwo na drogę? Dowiecie się tego z dwunastego odcinka „Wiem, co jem”. A w „Wiem, co kupuję” podpowiemy, jak przejść zimę suchą i ciepłą stopą, czyli jak wybrać najlepsze buty na zimę. Grypa i przeziębienie to najczęstsze choroby Polaków – często powodowane brakiem dobrego obuwia na zimę. Skórzane czy z materiałów syntetycznych? Wełniane śniegowce, czy z tajemniczej membrany wodoodpornej? Przeprowadzimy dla Was test butów i sprawdzimy, w których będzie Wam ciepło i sucho. Zapraszamy!