Ser z plastikowej paczki, wędlina z alu-tacki, mięso z próżniowej pakowaczki. A może towar na wagę ma nad paczkami przewagę? W dzisiejszym odcinku „Wiem co jem” Kasia Bosacka znajdzie odpowiedź na pytanie jaka jest różnica między żywnością paczkowaną, a tą na wagę. Dowiemy się, czy paczkowane sery i wędliny mają więcej szkodliwych konserwantów, a także czy są droższe od tych oferowanych na wagę. A profesor Zdrówko powie nam jakie ryby najlepiej kupować. A w „Wiem co kupuję” dowiemy się czym najlepiej farbować włosy. Farby sklepowe są niedrogie i szybkie - w pół godziny z blondynki możemy stać się ognistym rudzielcem. Jak w ogóle działają farby i czy niszczą włosy? Która farba da naturalny efekt, a która nam zaszkodzi? Czy najlepsze, jak przekonują producenci, są te bez amoniaku? Czym są saszetki koloryzujące i czy jednak nie lepiej ufarbować włosy u fryzjera? Zobaczcie więc jaką farbę kupić, by włos nam z głowy nie spadł.