W kolejnym odcinku programu wszystko o polędwicy. Wołowa kosztuje nawet 100zł za kilogram. Dlaczego jest taka droga? Czy warto jeść tę wieprzową? Kontrole pokazują, że aż 25% wędlin ma źle oznakowane opakowania! Ile mięsa jest w polędwicy sopockiej, a ile skrobi i wody? I czy jest tam w ogóle polędwica? Jak powinna wyglądać i pachnieć ta najświeższa? Katarzyna Bosacka sprawdzi też, gdzie łosos i indyk mają polędwicę… Zobaczcie koniecznie! W drugiej części programu grillowanie na ekranie, czyli jak wybrać dobry ruszt. Przeszło 80 % Polaków uważa, że grillowanie to świetna forma spędzania wolnego czasu. Ale jak kupić idealnego grilla? Z czego powinien być wykonany, żeby wytrzymał kilka sezonów? Czy warto kupić grill elektryczny? Podpowiemy też, co warto puścić z dymem, czyli jak wybrać węgiel, brykiet i rozpałkę. Zapraszamy!