W dobrym stylu

sezon 3 odcinek 1

W dobrym stylu 3

Jest kilka kwestii, o których prawie wszyscy mówią, a jedną z nich jest odchudzanie i diety. Chyba prawie każdy z nas kiedyś się odchudzał lub odchudzają się jego znajomi, a wiele osób nie lubi lub nie toleruje jakichś produktów. Małgorzata Rozenek – Majdan w pierwszym odcinku nowej serii programu postanowiła przyjrzeć się temu tematowi.

Najpierw zastanówmy się, jakie są podstawowe zasady odżywiania i jaka dieta będzie najlepsza dla nas samych. Czy naprawdę cukier to samo zło, a jeść powinno się pięć razy dziennie? I czy warto zrezygnować z laktozy i glutenu? Na te i inne pytania odpowie Marcin Skrzypczak, dietetyk z Warszawskiego Centrum Promocji Zdrowia Panaceum. A kiedy już wchłoniemy całą tę wiedzę, warto z niej skorzystać i przygotować coś zdrowego, dlatego Małgosia wraz z Agnieszką Mielczarek, coachem żywieniowym, zrobi sałatkę antyoksydacyjną, dzięki której będziemy wiecznie młodzi...no może przynajmniej przez jakiś czas!

Nie każdy ma to szczęście i może cieszyć się szczupłą sylwetką, są jednak i tacy, którzy zmianą przyzwyczajeń żywieniowych i ciężką pracą byli w stanie osiągnąć cel. Przykładem takiej osoby jest Kamil Niziński, dziś model, kiedyś informatyk z nadwagą, który z pomocą dietetyka klinicznego, Karoliny Czyżewskiej, zdobył zdrowie, szczupłą sylwetkę i ... miłość! Pytanie, czy warto, chyba jest więc pytaniem retorycznym, skoro tyle można zyskać jedną, mądrą decyzją – od dziś zabieram się za swoje zdrowie! A dla leniwych i zapracowanych, ale chcących się zdrowo i racjonalnie odżywiać, polecamy dietę pudełkową. O jego walorach smakowych i żywieniowych opowiedziała Małgosi Iwona Selwester, właścicielka firmy zajmującej się cateringiem dietetycznym eatsme.pl. Prowadząca „W dobrym stylu" pokochała wegetariańskie gołąbki, ale czy przekona do nich męża, który uwielbia kanapki z wędliną?