Kolejną niedzielę w towarzystwie „Ugotowanych” spędzimy w stolicy Wielkopolski, czyli Poznaniu. Poznamy bliżej czwórkę bohaterów, ich życie zawodowe, pasje i kulinarne inspiracje. Przekonamy się, który z nich odnajdzie idealny przepis na mistrzowską kolację wartą 5 tysięcy złotych!
W tym odcinku do walki staną: Natalia Moros – nauczycielka języka angielskiego. Prowadzi własną szkołę językową. Jak sama mówi, nikt w Poznaniu nie jest lepszym fachowcem w tej dziedzinie. Razem z mężem często odwiedza siłownię i robi to przede wszystkim z próżności, bo lubi dobrze wyglądać, a przy okazji popatrzeć na umięśnionych mężczyzn. Krzysztof Markiewicz – doradca agrotechniczny. Z wykształcenia rolnik, który obecnie podpowiada innym rolnikom, jak dbać o ziemię i uprawy. W wolnych chwilach razem z żoną i córką wędkuje. Zapewnia, że jest człowiekiem wielu talentów, a jednym z nich jest ponoć gotowanie. Aneta Regulska – funkcjonariuszka policji. Pracuje w Wydziale Dochodzeniowo-Śledczym. Nie ukrywa, że uwielbia rozwikływać kryminalne zagadki, przesłuchiwać świadków i zamykać przestępców za kratkami. Zastrzega, że nie daje sobie w kaszę dmuchać. W domu za to spełnia się jako kochająca mama i żona. Marcin Nowak – przedstawiciel handlowy w branży AGD. Kuchenki, lodówki i zmywarki nie mają przed nim żadnych tajemnic. Od kilku lat zdobywa wszelkie możliwe trofea w triathlonie. Jednak bez najmniejszego zawahania twierdzi, że dla niego największym sukcesem jest jego wspaniała rodzina.
W tym odcinku dowiemy się, czyj deser pojawi się bez majtek, kto zostanie obezwładniony jednym ciosem oraz jak smakuje mysi przysmak! Po czterech wspólnych wieczorach dowiemy się, kto najlepiej ugościł swoich konkurentów i zasłużył na wygraną w postaci 5 tysięcy złotych.