We Wrocławiu poznacie czterech amatorów kuchni. Przy jednym stole zasiądą: Magdalena Zachariasiewicz – instruktorka tańca, choreografka, Marcin Kuc – właściciel agencji kreującej reklamę w internecie, Karolina Grzesiczak – na co dzień pracująca w dziale obsługi amerykańskiej firmy telekomunikacyjnej oraz Tomasz Sławik – zajmujący się zaopatrywaniem dentystów w sprzęt medyczny. Na stołach uczestników nie zabraknie domowych, rodzinnych przepisów, poznacie przysmak wrocławskich hipsterów, a także zupełnie nową, ciekawą odsłonę kuchni brytyjskiej, nie zabraknie też niecodziennych elementów kuchni arabskiej. W programie poznacie oryginalne przepisy na "Wybuchową ucztę rybną z granatem" w wykonaniu Magdy, "Hipster burgera" według przepisu Marcina, "Cytrynową miłość wyspiarzy" autorstwa Karoliny oraz "Zmysłowego Pana Banana w gorącej odsłonie" według Tomasza.