Ugotowani

sezon 9 odcinek 12

Ugotowani 9

W kolejną podróż z „Ugotowanymi” wybraliśmy się w piękne Bieszczady! Sprawdzimy przy tej okazji tradycyjne przepisy, ale i zapoznamy się z nowoczesnym podejściem do kuchni. A o kulinarne doznania zadbają: Katarzyna Zabiegło, która jest rękodzielnikiem. Sama potrafi ulepić z gliny talerz, miskę, czy kubek. Uczy także innych trudnej sztuki ceramicznej. Pochodzi ze Śląska, ale korzenie zapuściła w Sanoku. Jest osobą pracowitą i mocno stąpającą po ziemi. Gdy jednak chce uciec od realiów, zakłada kask i mknie gdzie ją oczy poniosą na swoim dwukołowcu. Gniewomir Skrzysiński, który na co dzień zajmuje się sprzedażą… ukulele. Sam gra na tym instrumencie, a muzykowanie to dla niego idealna odskocznia od codziennych problemów i możliwość spojrzenia na realia z innej perspektywy. Żyje w pełnej zgodzie z naturą, której zawierza wszystko. Sam prowadzi gospodarstwo i dba o nie z największą sumiennością. Mirosław Krupa, czyli człowiek orkiestra – nadzoruje pracę tartaku, dogląda sadu, prowadzi firmę budowlaną, a na dokładkę kieruje pensjonatem. Mimo tylu obowiązków, nadal uważa, że życie w Bieszczadach płynie spokojniej. Do działania najbardziej napędza go rodzina, czyli żona i trójka wspaniałych synów, dla których chce być najlepszym przykładem. Angela Gaber – wokalistka. W pełni oddana muzyce i swojemu zespołowi. Promuje twórczość na styku kultur polskiej i ukraińskiej. Obraca się w świecie artystów i pomaga im, na przykład w organizowaniu wystaw. Uwielbia ludzi, a większość stresujących sytuacji zazwyczaj obraca w żart.
Tym razem dowiemy się, kto wytropi niedźwiedzia, kim jest łakomy mnich, oraz kto zechce zjeść zastawę po zakończonej kolacji!
A pod koniec czterech spotkań poznamy zwycięzcę, który doceniony przez swoich konkurentów wzbogaci się o 5 tysięcy złotych!