W odcinku przyjaciele przygotują wyjątkowy deser gruszki w sosie truskawkowo-pieprzowym. Sprawdźcie, co z tego wyszło.
Głębia aromatu korzennych przypraw, nęcąca świeżość ziół, najlepsze składniki, a w efekcie pobudzające zmysły dania pełne upajających woni… To wszystko zdaje się być codziennością kucharzy, którzy spotykają się we wspólnej kuchni, by stanąć do koleżeńskiej rywalizacji.
„Spotkanie ze smakiem” to program kulinarny, w którym Pascal Brodnicki i Paweł Dobrzański pokazują kuchnię pełną intensywnych smaków i niespodziewanych połączeń. Okazuje się na przykład, że cynamon może być idealną przyprawą nie tylko do ciast i deserów, ale równie dobrze podkreśli smak wytrawnych dań.
Bohaterem każdego odcinka będzie inna przyprawa, zioło lub dodatek, który ma decydujący wpływ na powstającą potrawę. Kucharze, zaskakując siebie wzajemnie, zaskoczą również widzów.
Oto pełen inspiracji poradnik kulinarny.